четвер, 14 червня 2018 р.

Місячник з охорони праці та безпеки життєдіяльності у ВПУР у 2018 р. (заходи)

Згідно наказу № 116 від 16.04. 2018 р. в училищі з 16.04 по 11.05.2018 р. проведено місячник з охорони праці, за підсумками якого зроблено аналіз роботи усіх підрозділів училища з питань охорони праці. Було засвідчено, що робота по цьому напрямку ведеться згідно вимог чинного законодавства, плану роботи училища на рік та наказів по училищу: «Про організацію роботи з охорони праці», про виконання Кодексу цивільного захисту і т.д. Наказом призначено комісію з перевірки стану охорони праці і безпеки життєдіяльності в навчальному закладі під час місячника і складено план заходів щодо проведення місячника з охорони праці і «Дня з охорони праці», «Тижня знань з основ  безпеки життєдіяльності».
В рамках проведення місячника з охорони праці, «Тижня знань з основ безпеки життєдіяльності», «Дня  цивільного захисту» і відзначення « Дня охорони праці 28 квітня» в училищі проводились заходи щодо дотримання вимог охорони праці і використання на практиці правил основ з безпеки життєдіяльності. 
Так,  27.04.2018 р. проведено  тренування  учнів  і  працівників  училища  за  участю   інспекторів  міського відділу ДСНС майора Ференца  В.В.,  капітана  Новіцького  Д.І. на випадок виникнення надзвичайних  ситуацій. При  цьому  весь  постійний  склад  працівників  та  учнів  за  сигналом  тривоги  «Увага  всім»  за  лічені  хвилини  евакуювались  з  навчального  корпусу   училища  і  вишикувались  в  небезпечній  зоні  на  лінійку   біля   училища. Працівниками ДСНС  було  проведено  навчання  по  правилам  користування  різного  виду  вогнегасниками  і  практично  продемонстровано  дію  вогнегасника  при  локалізації   умовної  пожежі. Було  надано  можливість  кожному  працівнику  і  учню  училища  самостійно  потренуватись  погасити  вогнегасником  полум’я.
Викладачем охорони праці Яковишиною К.П. проведено відкритий урок «Профілактика невиробничого травматизму» у групі №17, І курсу, професія «Оператор комп’ютерного набору, фотограф (фотороботи), секретар керівника (організації, підприємства, установи)». Урок проводився з метою виховання уважного ставлення до безпеки людини, формування у підростаючого покоління світоглядних та етичних основ здорового способу життя, гармонізованих з природними, технічними та соціальними чинниками, усвідомлення необхідності вироблення навичок дотримання правил поведінки в надзвичайних ситуаціях, що виникають під час порушення життєвого процесу в побуті, під час трудової діяльності чи в соціальному середовищі, а також підняття рівня інформаційно-просвітницької роботи з питань забезпечення безпечної життєдіяльності учасників навчально-виховного процес.
Викладачем Борбель Л.А. проведено міні-лекцію «Допомога постраждалим при опіках». Учням груп, які знаходяться на теоретичному навчанні, було продемонстровано навчальний відеоролик, презентацію та обговорено алгоритм надання домедичної допомоги особам з опіками. Дана інформація є надзвичайно корисною для молоді, адже проблема опіків є актуальною у всьому світі. Саме опіки посідають третю позицію у травматизмі та третє місце серед причин загибелі дітей та дорослих, що настають внаслідок отримання травм.















Немає коментарів:

Дописати коментар