пʼятниця, 16 квітня 2021 р.

Всесвітній день охорони праці -2021

 Всесвітній день охорони праці відзначається 28 квітня. Це свято започаткувала Міжнародна організація праці (МОП), яка вирішила розширити масштаби своєї діяльності з просування ідеї охорони праці в сучасному суспільстві. Згідно з Указом Президента України від 18.08.2006 № 685/2006 щороку 28 квітня в Україні відзначають День охорони праці. За рекомендацією Міжнародної організації праці девіз зазначеного заходу у 2021 році «Передбачати, готуватися та реагувати на кризи – інвестуймо зараз у стійкі системи БЗР». 

Через пандемію COVID-19 уряди країн, роботодавці, працівники та населення в цілому стикнулися з безпрецедентними викликами, пов’язаними з вірусом SARS-CoV-2, та численними наслідками, які він спричинив у сфері праці. 

Відповіднодо наказів Департаменту освіти та науки облдержадміністрації від 16.03.2021 №71 « Про проведення місячника з охорони праці та безпеки життєдіяльності в закладах освіти в Чернівецькій обл. 2021 році».  Службою охорони праці  Чернівецького вищого професійного училища радіоелектроніки  спільно з профспілковим комітетом було розроблено ряд заходів, спрямованих на збереження здоров’я здобувачів освіти училища в умовах пандемії COVID-

ПЛАН ЗАХОДІВ 

щодо проведення місячника-огляду з охорони праці з 12.04.2021 р. по 14.05.2021 р.

 

п/п

Найменування робіт

Термін виконання

Відповідальний

1.

Зав. майстернями, навчальними кабінетами, зав. гуртожитком, спортзалом  скласти план заходів по усуненню виявлених  недоліків з охорони праці.

14.04.21

Зав. навч. майстернями, кабінетами , гуртожитком, спортзалом

 

2.

Провести перевірку стану охорони праці, пожежної безпеки в навчальному корпусі, гуртожитку, навчальних майстернях і наявність нормативно-технічної  документації з ОП.

19.04.21

Комісія по перевірці стану ОП, служба ОП

3.

Організувати та провести бесіду з учнями з безпеки життєдіяльності і охорони праці з відпрацюванням практичних дій  в умовах виникнення надзвичайних ситуацій  у  гуртожитку, відповідно до режиму навчання.

На протязі місячника.

Вихователі,                      зав. гуртожитком

4.

Перевірити і провести профілактику пожежної сигналізації,наявність планів евакуації, стан евакуаційних виходів,  засобів пожежогасіння  та при необхідності поновити  їх(скласти відповідний акт).

Організувати проведення теоретичних та практичних навчань з обслуговуючим персоналом в навчальному корпусі, гуртожитку з нічним перебуванням людей з питань дій під час виникнення пожеж та надзвичайних ситуацій.

 До 30.04.21 р

Зав. господарством    Тріщук М.І.

5.

Провести перевірку усіх інструкцій з охорони праці і ПБ в навчальних майстернях, кабінетах і дотримання вимог ОП ,пожежної  безпеки під час проходження виробничого навчання  та виробничої практики учнями.

29.04.21

Служба ОП

 

6.

Випуск  стінних газет  учнів навчальних груп на тему: «Безпека праці в моїй  професії» до Дня охорони праці.

28.04.21

Керівники навчальних груп, майстри в/н

7.

Провести перевірку виконання планів-заходів  і скласти заходи щодо усунення виявлених недоліків і недоробок з  питань  охорони праці по училищу.

05.05.21

Служба ОП

8.

Організувати проведення Тижня безпеки дорожнього руху, Тижня знань з основ безпеки життєдіяльності  з розглядом під час виховних годин питань безпечної  поведінки учнів на дорогах і правил основ безпеки життєдіяльності, попередження травматизму дітей при надзвичайних ситуаціях  із залученням працівників поліції і МНС.

 з  26 по 30. 04.2021 р

Служба ОП.        Керівники навчальних груп,     Кавнічук О.К.

9.

Провести виховну годину в групах на тему : «28 квітня- Всесвітний  День охорони праці» враховуючи режим навчання.

26.04.21

Кавнічук  О.К.

10.

Провести вікторини  присвячених «Дню охорони праці».

28.04.21

Інженер  ОП, викладач ОП

  11.

Підвести  підсумки  місячника з ОП  на  педраді

червень

Одайський  С.І.

                                                                   

Немає коментарів:

Дописати коментар